Finna Facebook

Tervetuloa asiakkaaksi

Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto on avoin kaikille käyttäjille. Asiakkuus ei edellytä opiskelua Kareliassa. Noudatathan kirjaston pelisääntöjä, jotka on tehty yhdessä opiskelijoiden kanssa. Lataa tästä kirjaston esite (pdf).

Näin saat kirjastokortinlentävän kirjan selkämyksellä istuva poika

Lainaamista varten tarvitset kirjastokortin, jonka saat ilmaiseksi kirjastosta. Täytä ilmoittautumislomake etukäteen, sillä ilman korttia et voi lainata. Lähetämme sinulle sähköpostiviestin, kun kirjastokorttisi on valmis (1-2 arkipäivää). Valmiin kortin voit noutaa asiakaspalvelusta, ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Karelian kirjastossa voi käyttää

  • Karelian omaa kirjastokorttia
  • POKAn viivakoodillista opiskelijakorttia
  • Itä-Suomen yliopiston kirjasto/opiskelijakorttia
  • jonkin toisen korkeakoulun kirjasto/opiskelijakorttia

Valitse asiakkaaksi ilmoittautuessa käytätkö kirjastokorttina kirjaston omaa korttia vai POKAn opiskelijakorttia. Emme vaihda kirjaston omaa korttia opiskelijakorttiin myöhemmin.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjaston asiakkaana sitoudut noudattamaan Karelia-amk:n kirjaston laina-aikoja, hinnastoa ja käyttösääntöjä. Kortin katoamisesta kannattaa ilmoittaa heti kirjastoon.

Ilmoitamme saapuneista varauksista, erääntyneistä lainoista yms. asioista sähköpostitse. Pidä yhteystietosi ajan tasalla, muuttuneet tiedot voit ilmoittaa kirjastoon lomakkeella.

kotona tietokonetta käyttävä ihminen, ikkunasta näkyy kuu

Tervetuloa etäasiakkaaksi

Voit olla kirjaston asiakas myös hankkimatta kirjastokorttia. Kirjaston e-aineistot Finnassa ovat käytössäsi Karelian verkkotunnuksella myös kotikoneellasi, ilman kirjastokorttia. Paikan päällä kirjastossa voit esimerkiksi opiskella ja lukea lehtiä ilman kirjastokorttia.

Omat asiakastiedot

Omat asiakastietosi pääset katsomaan Finnassa. Finnassa voit myös uusia lainasi ja varata kirjoja.
Karelian opiskelija ja henkilökunta: Kirjaudu Finnaan Karelian verkkotunnuksellasi ja yhdistä kirjastokorttisi Finnan asiakastietoihisi. Katso ohje yhdistämiseen.
Karelian ulkopuolinen asiakas: Kirjaudu Finnaan sähköpostiosoitteellasi. Käyttämäsi osoitteen täytyy olla sama kuin kirjaston asiakasrekisterissä.

Lainaaminen

Voit lainata aineistoja automaateilla tai asiakaspalvelussa. Automaateilla voi lainata myös asiakaspalvelun ollessa suljettu. Yleinen laina-aika on neljä viikkoa. Kurssikirjojen ja lehtien laina-aika on kaksi viikkoa. Käsikirjakappaleita ei lainata ollenkaan, vaan niitä voi käyttää ainoastaan kirjaston tiloissa.

Lainojen uusiminen

Voit uusia lainoja Finnassa, asiakaspalvelussa tai kirjaston chatissä. Uusimalla lainat ajoissa vältyt myöhästymismaksuilta.

Uusiminen ei onnistu, jos:
- lainoihin on varauksia
- maksusi ovat 10 euroa tai yli
- asiakastietosi eivät ole voimassa  
- maksimilaina-aika on täynnä.

Maksimilaina-aika tarkoittaa sitä, että voit uusimalla pitää lainasi 1 vuoden ajan, ellei lainoihin ole varauksia. Maksimiajan jälkeen lainat tulee palauttaa kirjastoon. 

Lainojen palauttaminen

Voit palauttaa lainasi rakennuksen ulkoseinässä olevaan palautusautomaattiin tai kirjaston sisälle palautushyllyyn. Palautusautomaatti sijaitsee Tikkarinteellä parkkipaikoille vievän pyörätien varrella (sijainti kartalla).

Varaaminen

Varauksia voit tehdä netissä Finnassa tai ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun (chat Finnassa, sähköpostilla, puhelimitse tai asiakaspalvelussa).

Lainassa olevan aineiston varaaminen on ilmaista. Jos teet varauksen hyllyssä (paikalla) olevaan aineistoon, hyllystänoutomaksu on 1 euro/varaus. Saatuasi saapumisilmoituksen voit noutaa niteen varaushyllystä. Varaushylly on lainausautomaattien vieressä oikealla. Löydät oman varauksesi varaustunnuksen perusteella. Varaustunnuksen näet sähköpostiisi tulleesta saapumisilmoituksesta.

Varauksen voi peruuttaa Finnassa, jos varaus ei ole jo noudettavissa. Jos varaus on noudettavissa ja haluat perua varauksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron maksu.

Maksut

Lainaaminen ja kokoelmien käyttö kirjastossa ovat kaikille maksuttomia. Lainassa olevan aineiston varaaminen on maksutonta. Perimme hyllystä noudettavasta varauksesta sekä noutamattomasta varauksesta 1 euron käsittelymaksun. Myöhästyneistä, vahingoittuneista tai kadonneista lainoista perimme hinnaston mukaiset maksut.

Lainat ovat vastuullasi ja sinun tulee itse seurata lainojesi eräpäiviä sekä huolehtia lainojesi palauttamisesta tai uusimisesta. Kirjasto lähettää muistutukset lainojen erääntymisestä sähköpostitse. Olet vastuussa asiakastietojesi oikeellisuudesta, joten pidäthän huolta, että ne ovat oikein ja ajantasalla. Kirjasto ei vastaa teknisistä ongelmista johtuvista viestien peruuntumisista.

Menetät kirjaston lainausoikeuden

  • jos myöhästymismaksuja on kertynyt 10 euroa
  • jos kadotat tai vahingoitat kirjaston aineistoa

Lainauskielto loppuu, kun palautat lainat sekä maksat myöhästymismaksut tai korvaat vahingoittuneen tai kadonneen aineiston.

Voit maksaa myöhästymismaksusi sekä varausten käsittelymaksut verkossa kirjautumalla omiin asiakastietoihisi Karelia-Finnassa (Maksut-valikossa). Pienin verkossa maksettava summa on 1 euro. Epäselvissä maksuasioissa ota yhteyttä kirjastoon ennen maksusuoritusta.