Maahanmuuttajille suunnatut palvelut ja hankkeet

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Karelia-ammattikorkeakoulun yhdeksi maahanmuuttajatyön vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja sekä korkeakouluopintohin valmentavaa koulutusta maahanmuuttajille. Lisäksi tavaoitteena on kehittää maahanmuuttajille suunnattua toimintaa hankkeiden avulla. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen. Toiminta on osa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) – toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana Karelian lisäksi myös Metropolian ja Oulun Ammattikorkeakoulut ja Jyväskylän, Helsingin ja Turun yliopistot.

Ohjauspalvelut

SIMHE-Karelia ohjauspalvelut on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttajille ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen edistämiseksi. Käytännössä tarkoitus on edistää korkeakoulutettujen ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien tutustumista suomalaisten korkeakoulujen koulutustarjontaan ja opintoihin hakeutumisen mahdollisuuksiin. Pyrkimyksenä on myös jakaa tietoa Suomessa korkeasti koulutettujen, eri statuksilla olevien maahanmuuttajien aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöistä sekä osaamisen täydentämisen mahdollisuuksista.  

SIMHE-Karelia esittelyssä Messilive.fi lähetyksessä

Palvelujen käyttöaste: 1.3.2017 - 30.9.2019: yksilöohjauksiin osallistuneita 226 henkilöä

SIMHE-Kareliassa ohjausta antaa Hannele Niskanen ja Kirsi Autio. Yksilöllistä ohjausta saa ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella +358505750823.

Lisää tietoja nettisivuillamme: Maahanmuuttajien ohjauspalvelut

https://www.facebook.com/simhekarelia/

Yhteystiedot

Ohjauspyynnöt Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja

Hannele Niskanen                                Kirsi Autio
Projektipäällikkö                                    Projektiasiantuntija
hannele.niskaneniTämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.              kirsi.autio(at)karelia.fi

Maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Karelia-ammattikorkeakoulu järjestää maahanmuuttajille suunnattua korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta.

Lisätietoja koulutuksesta tästä linkistä Maahanmuuttajien korkeakouluopintohin valmentava koulutus.

Maahanmuuttajille suunnatut hankkeet

>> SIMHEapp

>> TalentHub Joensuu

>>  KOVAT

>> SIMHE polku

>> Valmentavasta valmiiksi

>>SIMHEmalli