matkailu kuva

Restonomi

Tutkinto: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 
210 opintopistettä | 3,5 lukuvuotta
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 - 18 välillä.
Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus

Lisähaku: 1.7. - 2.8.2019

image.png

Katso lisähaun valintakoetiedot ja ennakkomateriaali

Opetussuunnitelma

Maailman arvostetuimpia matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet valitsi Suomen maailman kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi vuodelle 2017, ja muun muassa Aasiassa Suomi kiinnostaa koko ajan enemmän - mikä yksistään voi parhaassa tapauksessa tarkoittaa kymmenientuhansien turistien lisäystä joka vuosi. Näin ollen alalle tarvitaan kipeästi uusia tekijöitä.

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina olet matkailuliiketoiminnan ammattilainen, joka osaa tuotteistaa ja markkinoida erilaisia matkailupalveluita. Osaat suunnitella ja kehittää palveluliiketoimintaa ja ymmärrät kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Valmistut meiltä matkailualan asiantuntija- ja esimiestehtäviin tai itsenäiseksi yrittäjäksi. Toimenkuvasi voi olla esimerkiksi markkinointiassistentti, ohjelmapalveluiden tuottaja, vuoropäällikkö, projektikoordinaattori, matkailuneuvoja tai kokous- ja kongressipäällikkö. Tutkinto antaa myös valmiudet pyrkiä ammatilliseen opettajakoulutukseen.

Opintojesi kantavina teemoina ovat matkailualan yrittäjyys ja yritystoiminta, laatu ja turvallisuus sekä kestävä kehitys. Opinnot koostuvat sekä lähi- että virtuaaliopinnoista, ja opiskelu tapahtuu kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa. Voit myös suorittaa osan opinnoistasi tai työharjoittelun ulkomailla.

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Lue opiskelijoiden tarinoita.