Finna Facebook

UKK

Kysy ja anna palautetta

Vastaamme kaikkiin yhteystiedoilla varustettuihin palautteisiin henkilökohtaisesti. Palaute käsitellään luottamuksellisesti. Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin ja palautteeseen julkaistaan myös tällä palstalla (ilman lähettäjätietoja).

Voit antaa palautetta tai lähettää kysymyksiä kirjastoon palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteella
kirjasto(at)karelia.fi.

Katso kirjaston ohjevideot Finnassa.

Mikä on Finna?

Finna on Karelian verkkokirjasto. Finnasta löydät kirjaston tietokannat ja verkkoaineistot, esimerkiksi sanakirjoja ja e-kirjoja. Verkkokokoelmia voit käyttää ilman kirjastokorttia, etäkäytössä kirjaudu Finnaan Karelian verkkotunnuksellasi.

Finnassa on lisäksi tiedot kirjaston painetuista kokoelmista. Finnassa näet myös omat asiakastietosi, voit uusia lainasi ja tehdä varauksia esimerkiksi lainassa oleviin kurssikirjoihin.

Karelian Finnaan pääset osoitteessa karelia.finna.fi. Muiden kirjastojen, museoiden ja arkistojen kokoelmiin pääset osoitteessa finna.fi.

Mikä on Omatoimikirjasto?

Omatoimikirjasto on avoinna ma - pe klo 7 - 20, eli myös silloin, kun kirjastossa ei ole asiakaspalvelua eikä kirjastohenkilökuntaa paikalla. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Kirjoja voi lainata ja palauttaa automaateilla.

Omatoimiaikana kirjastossa voi

 • lainata ja palauttaa kirjoja automaateilla
 • noutaa varauksia
 • käyttää tietokoneita, tulostaa ja skannata
 • lukea lehtiä ja kirjoja
 • käyttää verkkoaineistoja
 • työskennellä kirjastossa ja käyttää ryhmätyötiloja.

HUOM. Jos maksusi ylittävät 10 €, et voi lainata automaateilla. Maksujen maksaminen on mahdollista vain asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Huomioi, että Tikkarinteen kampuksen E-talon pääovi on avoinna maanantaisin klo 18 ja ti - pe klo 17 saakka. Loma-aikoina tarkista ulko-ovien aukioloajat vahtimestarilta. Aukioloaikojen jälkeen tarvitset kulkutunnisteen päästäksesi sisälle rakennukseen. Tunniste on maksullinen ja sen saa vahtimestarilta. Lupa kulkutunnisteeseen myönnetään vain Karelian opiskelijoille, ei ulkopuolisille asiakkaille. Kirjaston ovet ovat avoinna klo 20 saakka ilman kulkutunnistetta.

Onko kirjastossa skanneria ja väritulostinta?

Kirjaston yläkerrassa (atk-luokan edessä) on monitoimilaite, jolla voi kopioida, skannata ja tulostaa (myös värikopioita ja -tulosteita). Ota omat paperit mukaan. Tulostusmahdollisuus on vain karelialaisille, ulkopuoliset asiakkaat eivät valitettavasti pysty tulostamaan kirjastossa.

Sain viestin asiakastietojeni vanhenemisesta

Ota yhteyttä kirjastoon jatkaaksesi asiakastietojesi voimassaoloa. Asiakastietojen voimassaoloaika tallennetaan asiakkaaksi-ilmoittautumisen yhteydessä, jotta asiakastiedot poistuisivat automaattisesti tietokannasta niiden voimassaolon päätyttyä. Voimassaoloaika on yleensä noin viisi vuotta.

Lähetämme voimassaolon päättymisen lähestyessä sähköpostiviestin, jossa pyydämme ottamaan yhteyttä kirjastoon, mikäli asiakkuutta halutaan jatkaa. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä kirjastossa. Päivitämme samalla mahdolliset muutokset asiakastietoihin.

Kirjastomme on kaikille avoin, joten asiakkuus ei edellytä opiskelua Karelia-amk:ssa.

Mihin palautan lainat kirjaston ollessa kiinni?

Palautusluukku toimii 24/7 ja sijaitsee Tikkarinteellä rakennuksen ulkoseinässä, pääsisäänkäynnistä katsoen oikealla, alaspäin vievän pyörätien varrella (sijainti kartalla). Huomaathan, että automaatti ei ole käytössä päivittäin n. klo 22 - 23 järjestelmän varmuuskopioinnin vuoksi.

En voi uusia lainojani

Yleisimmät syyt, miksi lainoja ei saa uusittua:

 • Lainaan kohdistuu varaus.
 • Sinulla on maksuja vähintään 10 €.
 • Voit uusia lainasi max. 20 kertaa.
 • Kirjastotietokanta ei ole käytettävissä n. klo 22 - 23 varmuuskopionnin vuoksi.
 • Jos uusiminen epäonnistuu toistuvasti, tyhjennä selaimen evästeet, sivuhistoria yms., ja kokeile uudelleen.
Kuinka teen varauksen?

Voit varata kirjoja Finnassa. Vain lainassa olevaa aineistoa voi varata, tarkista ensin saatavuustiedot. Jos niteitä on hyllyssä saatavana, pyydä kirjastohenkilökuntaa tekemään varaus (sähköpostitse/puhelimitse/chatissa).

Kun saat saapumisilmoituksen, voit noutaa niteen kirjaston varaushyllystä (asiakaspalvelutiskin vieressä oikealla). Mikäli et halua varaustasi tietosuoja- tms. muista syistä noudettavaksi itsepalveluhyllystä, ilmoita siitä kirjastohenkilökunnalle.

Varaukset ovat maksuttomia, mutta noutamattomasta varauksesta peritään maksu 1 €. Varauksen voi peruuttaa Finnassa, jos varaus ei ole jo noudettavissa. Jos varaus on noudettavissa, ota yhtettä asiakaspalveluumme, niin voit perua varauksen.

Kuinka varaan ryhmätyötilan?

Kirjaston yläkerrassa on kome (E243, E244 ja E248) ja E-talon 3. kerroksessa yksi (E324) ryhmätyötilaa, joita voi varata netissä (lisäohjeita varaussivulla) http://web.karelia.fi/kirjastontilavaraus/. Peru varauksesi, jos et pääse paikalle.

E-aineistot kyselevät käyttäjätunnusta ja salasanaa

Menithän e-aineistoihin Finnan kautta? Jos olet kotona tai muualla koulun verkon ulkopuolella, kirjaudu ensin Finnaan. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, tyhjennä selaimen sivuhistoria, evästeet ym. ja yritä uudelleen.

Opinnäytetyöni on valmis. Mitä pitikään tehdä?

Kaikista opinnäytetöistä on oltava julkinen versio (Theseus-verkkojulkaisu tai kansitettu opinnäytetyö), minkä lisäksi kaikki opinnäytetyöt tallennetaan pdf-tiedostona Karelia-amk:n sähköiseen arkistoon.

Theseuksessa opinnäytetyönsä julkaiseva opiskelija tallentaa itse opinnäytetyönsä Theseukseen. Theseuksessa julkaistavaa opinnäytetyötä ei tarvitse erikseen lähettää kirjastoon sähköisessä muodossa. Kirjasto tallentaa opinnäytetyötiedoston e-arkistoon samalla kun hyväksyy opiskelijan Theseus-tallennuksen.

Kun opinnäytetyö on hyväksytty ja tallennettu arkistoon, se löytyy Theseuksesta.

Jos et halua julkaista opinnäytetyötäsi Theseuksessa, toimita kansitettu versio opiskelijapalveluihin ja lähetä koko opinnäytetyöstäsi arkistoversio (kopiosuojaamaton pdf-tiedosto) osoitteeseen opinnayte(at)karelia.fi.

Mikä on Celia ja kuka voi käyttää palvelua?

Jos sinulla on lukemiseste, saat kirjaston kautta tunnukset Celia-verkkokirjastoon. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa: esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Ota ensin yhteyttä opintokuraattori Päivi Laakkoseen. Kun olet tavannut opintokuraattorin, varaa aika asiakaspalveluumme ja saat tunnukset Celia-palveluun. Lisätietoja Celian palveluista korkeakouluopiskelijalle.

Opiskeluni päättyy. Voinko jatkaa asiakkaana kirjastossa?

Voit jatkaa asiakkaana, vaikka olisitkin jo päättänyt opintosi tai eronnut amk:sta. Kirjastomme on kaikille avoin. E-aineistoja voit käyttää kirjastossa paikan päällä, koska etäkäyttö on mahdollista vain Karelian opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Ilmoita kirjastoon muuttuneet yhteystietosi, sillä esim. koulun sähköposti lakkaa toimimasta opintojen päättyessä.

Mikäli et halua jatkaa asiakkaana, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä mitään, koska jos maksuja, lainoja tms. ei enää ole, asiakastiedot poistuvat automaattisesti niiden vanhennuttua. Voit myös ottaa kirjastoon yhteyttä ja pyytää asiakastietojesi poistamista (sähköpostitse, puhelimitse tai henkilökohtaisesti kirjastossa).

Voiko kirjastossa käyttää SPSS:ää?

Kaikilla kirjaston työasemilla on mahdollista käyttää SPSS:ää. Sovellus löytyy virtuaalisena osoitteesta applications.karelia.fi.